mistrovství světa FIFA v Kataru 2022™

Mistrovství světa FIFA v Kataru 2022™ letenky

mistrovství světa FIFA v Kataru 2022™

Sledovat svůj oblíbený tým, jak vyhrává zápas, je pocit, který se nepodobá žádnému jinému. Nyní, když se blíží mistrovství světa FIFA v Kataru 2022™, zajistěte si místo na cestě k největší fotbalové přehlídce na světě.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru 2022™ se bude hrát od 20. listopadu do 18. prosince v Kataru. Bude to 22. ročník soutěže a první hraný v arabském světě.

Losování skupinové fáze mistrovství světa se konalo 1. dubna 2022 v katarském Dauhá, aby připravilo půdu pro turnaj.

Poslední tři kvalifikační místa byla obsazena v červnu, Wales, Austrálie a Kostarika doplnily sestavu 32 týmů.

Na mistrovství světa FIFA v Kataru 2022™ se budou psát dějiny, budou překonány rekordy a legendy povstanou.

Podmínky vstupu do Kataru

Světový fotbalový šampionát 2022 se v Kataru uskuteční v termínu od 20. 11. 2022 do 18. 12. 2022. V souvislosti s tím se musí přijíždějící i rezidenti připravit na řadu opatření, které se projeví především ve změně vstupních podmínek do země. Nutnou podmínkou pro vstup do země bude stažená aplikace „Hayya Card“ a v ní provedená registrace. Aplikace Hayya Card tak nahrazuje dosavadní vízový systém s platností od 1. 11. 2022 do 23. 01. 2023.

Hayya Card

Výše uvedená aplikace bude kromě vízového účelu plnit funkci identifikačního elektronického dokladu fanouška a bude umožňovat držiteli aplikace zdarma využít služeb městské hromadné dopravy, stejně tak jako nabídne řadu výhod ve věci vstupů na turisticky zajímavá místa a kulturní akce. Držitelé Hayya Card budou moci v zemi pobývat i po skončení fotbalového šampionátu, max. do 23. 1. 2023. Podmínka instalace a před registrace aplikace se vztahuje na všechny občany a rezidenty GCC, kteří chtějí do Kataru ve výše uvedeném termínu přicestovat. Nutnost stažení aplikace se tedy vztahuje i na Katařany nebo rezidenty Kataru, kteří v daném termínu do země cestují bez ohledu na účel cesty. Aplikaci není třeba k nákupu vstupenek či zajištění ubytování, naopak údaje o vstupence a ubytování se zadávají při registraci do aplikace. Z toho plyne, že každý návštěvník (turista) který bude chtít během šampionátu vstoupit do Kataru, musí mít koupenou vstupenku!

Na co si dát pozor v Kataru

Alkohol

Alkohol je v rozporu s místními tradicemi, nicméně jako důkaz pohostinnosti pořadatelské země je alkohol k dostání v luxusnějších hotelech a během šampionátu bude k dostání i ve vyhrazených fan zónách. Fanoušci nemohou konzumovat alkohol nikde jinde než ve vyznačených zónách či restauracích. Je přísný zákaz vynášení alkoholu mimo určená místa. V případě, že se osoba pod vlivem alkoholu dopustí přestupku nebo trestného činu, hrozí jí za to vyšší trest.

Kulturní odlišnosti

Katar je stále konzervativní zemí, i když to na první pohled tak nevypadá, a turisté by na tuto skutečnost neměli zapomínat. Projevy náklonnosti na veřejných místech,  jako např. líbání, držení se za ruce apod., jsou v rozporu s místní kulturou. Místní kultura také vyžaduje zakrytí kolen a ramen, především na místech jako jsou muzea, státní instituce apod. Plavky nebo šortky je možné nosit pouze na plážích a u hotelových bazénů.  

 

Neplatnost českých řidičských průkazů v Kataru

Katar neuznává české řidičské průkazy, proto chcete-li během pobytu v Kataru řídit automobil nebo motocykl, je nutné si před cestou vyřídit v ČR „Mezinárodní řidičský průkaz“. 

 

Letenky na mistrovství světa FIFA v Kataru 2022

 Do hlavního města Dauhá létá přímý spoj z Prahy, cesta trvá cca  5,5 hodiny.

Výhodné letenky na mistroství světa FIFA v Kataru 2022

Ubytování v Kataru

Ubytování mistroství světa FIFA 2022 v Kataru

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *